top of page

Sat, 15 Oct

|

NEDERLAND Groningen - Oosterpoort

RH & The London Philharmonic Orchestra - Andrew Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO

In 2018 maakte Roeland Hendrikx met het London Philharmonic Orchestra een felgesmaakte opname van Mozarts Klarinetconcerto. De chemie tussen beiden kan je nu zelf ervaren in deze mooie concerttour.

Tickets Are Not on Sale
See other events
RH & The London Philharmonic Orchestra - Andrew Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO
RH & The London Philharmonic Orchestra - Andrew Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO

15 Oct 2022, 20:00 – 22:00

NEDERLAND Groningen - Oosterpoort, Trompsingel 27, 9724 DA Groningen, Netherlands

Info

INFO&TICKETS

Programma

Richard Wagner, Ouverture uit 'Tannhäuser', WWV70

Wolfgang Amadeus Mozart, Concerto voor klarinet en orkest in A, KV622

Edward Elgar, Enigmavariaties, opus 36

Het programma van dirigent Edward Gardner lijkt hem wel op het lijf geschreven. Wagners wulpse schildering van de Venusberg, die meteen de toon zet voor Tannhäuser. Mozarts Klarinetconcerto met het energieke allegro en het wonderschone adagio, wereldberoemd dankzij The King's Speech en Out of Africa. In 2018 maakte Roeland Hendrikx met het London Philharmonic Orchestra een felgesmaakte opname van Mozarts Klarinetconcerto. De chemie tussen beiden kan je nu zelf ervaren in deze mooie concerttour.

Het programma heeft nog een andere klassieker in petto, de Enigmavariaties van Elgar, een reeks vermakelijke muzikale portretten met een ondoorgrondbaar thema. Dirigent Gardner knipoogt met deze keuze naar zijn vaderland waarvan hij nu al decennialang de muzikale uitstraling naar een hoger niveau tilt, naar zijn periode als muziekdirecteur van de English National Opera, en naar zijn jeugdjaren en het eerste instrument dat hij zelf leerde spelen, de klarinet.

bottom of page