top of page

Sun, 16 Oct

|

NEDERLAND Utrecht (TivoliVredenburg)

RH & The London Philharmonic Orchestra - Edward Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO

In 2018 maakte Roeland Hendrikx met het London Philharmonic Orchestra een felgesmaakte opname van Mozarts Klarinetconcerto. De chemie tussen beiden kan je nu zelf ervaren in deze mooie concerttour.

Registration is closed
See other events
RH & The London Philharmonic Orchestra - Edward Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO
RH & The London Philharmonic Orchestra - Edward Gardner | MOZART CLARINET CONCERTO

16 Oct 2022, 14:00

NEDERLAND Utrecht (TivoliVredenburg), Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Nederland

Info

Info & Tickets

Programma

Richard Wagner, Ouverture uit 'Tannhäuser', WWV70

Wolfgang Amadeus Mozart, Concerto voor klarinet en orkest in A, KV622

Edward Elgar, Enigmavariaties, opus 36

Het programma van dirigent Edward Gardner lijkt hem wel op het lijf geschreven. Wagners wulpse schildering van de Venusberg, die meteen de toon zet voor Tannhäuser. Mozarts Klarinetconcerto met het energieke allegro en het wonderschone adagio, wereldberoemd dankzij The King's Speech en Out of Africa. In 2018 maakte Roeland Hendrikx met het London Philharmonic Orchestra een felgesmaakte opname van Mozarts Klarinetconcerto. De chemie tussen beiden kan je nu zelf ervaren in deze mooie concerttour.

The London Philharmonic Orchestra heeft nog een andere klassieker in petto, de Enigmavariaties van Elgar, een reeks vermakelijke muzikale portretten met een ondoorgrondbaar thema. Dirigent Gardner knipoogt met deze keuze naar zijn vaderland waarvan hij nu al decennialang de muzikale uitstraling naar een hoger niveau tilt, naar zijn periode als muziekdirecteur van de English National Opera, en naar zijn jeugdjaren en het eerste instrument dat hij zelf leerde spelen, de klarinet.

Info & Tickets

bottom of page