top of page

Fri, 02 Dec

|

Herent - Sint-Laurentiuskerk (Veltem)

Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring

De Sint-Laurentiuskerk wordt met duizenden kaarsen getransformeerd tot een feeërieke omgeving. Dankzij de sprookjesachtige setting, prachtige muziek én de excellente uitvoering beleeft u een onvergetelijke avond.

Registration is closed
See other events
Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring
Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring

02 Dec 2022, 20:30

Herent - Sint-Laurentiuskerk (Veltem), Pastorijstraat 1, 3020 Herent, Belgium

Info

Info & Tickets

De topmusici van het Roeland Hendrikx Ensemble brengen een aantrekkelijk concertprogramma dat iedereen in stemming brengt. De Sint-Laurentiuskerk van Veltem wordt met duizenden kaarsen getransformeerd tot een feeërieke omgeving. Dankzij de sprookjesachtige setting, prachtige muziek én de excellente uitvoering beleef je een onvergetelijke avond. Met werk van Bruch, Barber, Glazunov.

Roeland Hendrikx Ensemble

Het Roeland Hendrikx Ensemble spitst zich toe op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers. De drijvende kracht en inspirator van het ensemble, Roeland Hendrikx, werkt uitsluitend met gelijken en gelijkgezinden. Die koos hij in functie van hun technische en expressieve vakmanschap, maar vooral voor de eigenheid die ze aan de chemie van het samenspelen bijdragen. Omdat het Roeland Hendrikx Ensemble een vast ensemble is, dat loyaal blijft aan een klein aantal musici, kan het – veel meer dan occasionele formaties – als laboratorium fungeren waarin diverse geesten en stijlen samen naar één overdonderend smeltpunt toewerken.  Het ensemble kende haar debuut op “Klara in deSingel” in 2015 en speelde intussen voor talrijke vooraanstaande concerthuizen en festivals, zoals ondermeer Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen, Festival van Vlaanderen, … Componisten als Piet Swerts, Alain Craens en Mathias Coppens droegen al werk op aan het ensemble

Roeland Hendrikx Ensemble

Nicolas Dupont, viool

Noémi Tiercet, viool

Sander Geerts, altviool

Sébastien Walnier, cello

Roeland Hendrikx, klarinet

Info & Tickets

bottom of page