top of page

Sun, 24 Sept

|

Kloosterbibliotheek Wittem (NEDERLAND)

Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring

De prachtige kloosterbibliotheek van Wittem wordt voor het slotconcert van de kunstdagen Wittem verlicht met duizenden kaarsjes. Het Roeland Hendrikx Ensemble brengt werken die zij selecteerden omwille van intimiteit en sfeer.

Registration is closed
See other events
Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring
Roeland Hendrikx Ensemble | GLOW! Een hartverwarmende concertervaring

24 Sept 2023, 19:30 – 21:30

Kloosterbibliotheek Wittem (NEDERLAND), Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem, Netherlands

Info

Info & Tickets

GLOW! Een hartverwarmende concertervaring

De topmusici van het Roeland Hendrikx Ensemble brengen een aantrekkelijk concertprogramma dat iedereen in stemming brengt. De kloosterbibliotheek van Wittem wordt met honderden kaarsen getransformeerd tot een feeërieke omgeving. Dankzij de sprookjesachtige setting, prachtige muziek én de excellente uitvoering beleeft u een onvergetelijke avond.

Tijdens dit sfeervolle concert hoort u erg bekende werken van ondermeer Barber (Adagio for Strings), Bruch (Kol Nidrei) en Vilvaldi (Aria uit "Juditha Triumphas"). Daarnaast laat het Roeland Hendrikx Ensemble u graag kennismaken met wat minder bekend repertoire. Want kent u al kamermuziek van bijvoorbeeld Aleksandr Glazunov, Max Reger of Piet Swerts?

Roeland Hendrikx Ensemble

Nicolas Dupont (viool)

Noémi Tiercet (viool)

Sander Geerts (altviool)

Sébastien Walnier (cello) 

Roeland Hendrikx (klarinet)

Het Roeland Hendrikx Ensemble spitst zich toe op het rijke repertoire voor klarinet, piano en strijkers. De drijvende kracht en inspirator van het ensemble, Roeland Hendrikx, werkt uitsluitend met gelijken en gelijkgezinden. Die koos hij in functie van hun technische en expressieve vakmanschap, maar vooral voor de eigenheid die ze aan de chemie van het samenspelen bijdragen.  Het ensemble kende haar debuut op “Klara in deSingel” in 2015 en speelde intussen voor talrijke vooraanstaande concerthuizen en festivals, zoals ondermeer Concertgebouw Brugge, deSingel Antwerpen, Festival van Vlaanderen, … Componisten als Piet Swerts, Alain Craens, Jan Van der Roost en Harold Noben droegen al werk op aan het ensemble

bottom of page