top of page

Sun, 19 Mar

|

Heist-op-den-Berg (CC Zwaneberg)

Roeland Hendrikx Ensemble | LE BESTIAIRE

Nicolas Dupont (viool), Pieter Janssen (viool), Sander Geerts (altviool), Sevak Avanesyan (cello), Roeland Hendrikx (klarinet)

Registration is closed
See other events
Roeland Hendrikx Ensemble | LE BESTIAIRE
Roeland Hendrikx Ensemble | LE BESTIAIRE

19 Mar 2023, 20:00

Heist-op-den-Berg (CC Zwaneberg), Cultuurplein 1, 2220 Heist-op-den-Berg, België

Info

Info & Tickets

LE BESTIAIRE / CARNAVAL DES ANIMAUX

Want dieren zijn precies als mensen

Tussen Saint-Saëns en Apollinaire gapen diepe afgronden, maar hun hilarische dierenportretjes in de orkestsuite Le Carnaval des Animaux (1886) en de dichtbundel Le Bestaire (1911) lijken door hetzelfde satirische genie bedacht. Die meesterwerken zijn zelfs zo zielsverwant dat elk kamerensemble ze samen op het menu wil. Maar hoe moet dat als er voor Le Bestiaire geen muziek, en van Le Carnaval geen kamerversie is?  In opdracht van het Roeland Hendrikx Ensemble vertaalde Piet Swerts de evidente muzikaliteit in de gedichten van Le Bestiaire in échte klank, en hertaalde hij Le Carnaval voor (bas)klarinet, strijkers en piano.

Roeland Hendrikx Ensemble

Nicolas Dupont & Pieter Janssen, violen Sander Geerts, altviool Sevak Avanesyan, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano Roeland Hendrikx, klarinet

Gedichten bij Le Carnaval des Animaux & Nederlandse vertaling gedichten Apollinaire : Stijn De Paepe Etsen bij gedichten Apollinaire : Emilie Lauwers

Video : Le Bestiaire

Ter gelegenheid van het Bestiaire-project, tenslotte, maakten Steven Maes en Stefan Grondelaers een televisiedocumentaire die de ontstaansgeschiedenis van het project op de voet volgde, van inspiratie en voorbereiding tot uitvoering en première. Er zijn repetitie- en concertbeelden te zien, er wordt poëzie gedeclameerd, maar er zijn ook interviews met Roeland Hendrikx, Liebrecht Vanbeckevoort, Piet Swerts, Stijn De Paepe, Emilie Lauwers en Franse-muziekkenner Hervé Niquet. Deze video wordt getoond als intro bij het concert.

Info & Tickets

bottom of page